REŞİT GÜRZAP ( 1912 - 1990 )

1912 yılında İstanbul'da doğan Reşit Gürzap,1926 yılında amatör olarak başladığı tiyatroya 1932 yılında Süreyya Opereti'nde "Şatırzadeler" adlı oyunla profesyonel olarak devam eder. 1934 yılında girdiği Şehir Tiyatrolarında Müzikli oyunlar ve Komedilerde büyük başarılar gösterir.Gürzap'ın Şehir Tiyatrolarında oynadığı oyunlardan bazıları Deli Dolu,Lüküs Hayat,Bir Kavuk Devrildi,Pazartesi-Perşembe,Leblebici Horhor,Onikinci Gece,Zenciler,Yarasa'dır. Sinemada da pek çok karakteri canlandıran Gürzap'ın Nasreddin Hoca Düğünde, Yanık Kaval,Fedakar Ana,İstanbul'un Fethi,Hıçkırık,Savunma,Afife Jale ,Gönül Garip Bir Kuştur oynadığı filmlerden bazılarıdır.Reşit Gürzap 9 Temmuz 1990 da aramızdan ayrılmıştır.

REŞİT GÜRZAP1
REŞİT GÜRZAP-TORON KARACAOĞLU