ZİHNİ KÜÇÜMEN ( 1929 - 1996 )

16 Şubat 1929 da İstanbul da doğan Zihni Küçümen 1946 da Kabataş lisesini,1950 de İ.Ü.Ed.Fak.Türk Dili Bölümünü Bitirdi.1946 da "julius Sezar" adlı oyunla Şehir Tiyatrolarına oyuncu olarak girdi.1963-65 yılları arasında Fransa'ya giderek Planchon ve Barrault gibi tiyatro ustalarının yanında çalışmalar yaptı.1965 yılında "Altın Yumurtlayan Horoz" oyunuyla Ulvi Uraz Tiyatrosuna katıldı.Bir dönem sonra tekrar Şehir Tiyatrolarına dönen Küçümen Dostlar,Gazanfer Özcan-Gönül Ülkü Tiyatrolarında da oyunculuk ve yönetmenlik yaptı.Bir çok oyun,roman ve düşün kitabını dilimize kazandırdı.1940-50'li yılların Ortaköy'ünü bir çocuğun gözünden anlattığı "Si Minör Ortaköy" adlı kitabı yazdı.Kupa Kızı,Çıplak Vatandaş,Av Zamanı,Aşık Oldum gibi Sinema filmlerinde de oynayan Zihni Küçümen 26 Haziran 1996 da aramızdan ayrıldı.

ZİHNİ KÜÇÜMEN